COOKIES MED CHOKOLADE

Vi spiser lidt bedre og flere har måske lidt mere tid i køkkenet, under denne Corona karantæne. Så jeg tænkte, at jeg lige ville dele en opskrift på de lækreste Cookies med chokolade, som jeg lavede inden Bette pigen kom til verden (..siden har tiden desværre ikke været til det, haha) Men opskriften er heldigvis nem og med forberedelsestid tager de faktisk ikke mere end 20 min. at lave. Så måske jeg lige kan nå at bage en plade, imens hun sover...

Opskriften har jeg fundet hos Valdemarsro, hvor jeg ofte finder inspiration til både bagværk og aftensmad. For selvom jeg har utallige kogebøger stående på kontoret, ender jeg ofte med at finde mine opskrifter online - det er bare nemmere og der er så mange dygtige mennesker derude

INGREDIENSER

150 g. smør (stuetemperatur)
100 g. rørsukker
100 g. brun farin
200 g. hvedemel
130 g. hasselnødder (hakkede)
130 g. mørk chokolade (hakket og gerne 70%)
1 æg
1 knivspids vaniliepulver
1 tsk. bagepulver


SÅDAN GØR DU

Smør piskes sammen med æg, farin & sukker
De øvrige ingredienser kommes i og det hele blandes godt sammen

Form dejen til små eller store kugler cookies (alt efter ønsket størrelse) og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vælg om de skal have en lille småkage størrelse eller den større cookie størrelse. Brug enten en teske eller en spiseske.

Giv dem et lille tryk, sådan at de flader en smule ud og husk at lave god afstand imellem dem, da de flyder ud under bagningen.

Bag dem i 10-14 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft.

Husk at holde øje med dem, da de kun lige må blive svagt lysebrune og bagetiden kan afhænge af størrelse på kagerne og ovnen.

Likes

Comments