NORDJYSK MAD - RESTAURANT APPLAUS







I slutningen af maj, blev der afholdt mesterskab i Nordjysk Mad (NM). Her dystede 7 deltagende Aalborggensiske restauranter om at lave den bedste 5-retters menu med kun Nordjyske råvarer. Jeg og nogle søde bloggere var i samarbejde med Asight, derfor inviteret på sådan en menu hos den nyåbnede Restaurant Applaus, som var én af de deltagende restauranter
Jeg er ret madglad og glæder mig derfor altid ekstra meget når jeg skal ud at spise, og dette var ingen undtagelse. Restauranten er super flot indrettet med rå vægge, krystalglas og betonlys - meget råt og så flot! Hele restauranten var fyldt med forventningsfulde, glade mennesker, som alle havde købt en 5-retters menu til 500 kr. Restauranten summede af god stemning og hver ret blev på fornemste vis præsenteret inden vi smagte på dem
Menuen var ret lækker og den bestod af
Forret Østers ragout i glaskålsravioli m. muslingjuice og dildgranité
Mellemret Pocheret let røget slethvar m. beurre blank sauce mættet med stenbiderrogn, hvide asparges og confiteret kartofler
Hovedret Gris i crouton m. braiseret bryst, strandportulak, løg og æblesauce
Ost Vandbakkelser m. ostecreme og forårsrulle m. ramsløg og svenbo fra Sønderhaven
Dessert Skovmærke iscreme m. syltet rabarber, mælkeskind og skovmærkestøv
Jeg skal helt sikkert besøge restauranten (som var én af vinderne af konkurrencen) igen, måske med kæresten under armen. Og som den dessertgris jeg er, har jeg nemlig spottet, at de har Arme Riddere med vaniljeis på menukortet. Jeg er desuden ret vild med hele konceptet Nordjysk Mad og brugen af Nordjyske Råvarer, det er altså lækkert!
Kender I til konkurrencen/konceptet?
In the last days of May, I visited the newly opened Restaurant Applaus, with some sweet bloggers. The food was so good and the atmosphere just perfect